1. We zijn allemaal anders

1. We zijn allemaal anders

We zijn allemaal verschillend van elkaar. Sommige verschillen zijn zichtbaar op het blote oog, andere verschillen zijn minder zichtbaar. Denk bij zichtbare verschillen aan bijvoorbeeld geslacht, leeftijd en etnische afkomst. Minder zichtbare verschillen zijn bijvoorbeeld seksuele geaardheid, sociaaleconomische achtergrond, religie en politieke overtuiging. Maar denk ook aan talenten en competenties.

 

Diversiteit & inclusie

Diversiteit gaat over de mensen in organisaties, inclusie gaat over de cultuur die de diversiteit aan mensen kan verbinden. Diversiteit heeft de kracht om mensen te verbinden én bij elkaar te brengen, maar ook om resultaten te realiseren zoals het verhogen van de winst, meer innovatie door verschillende invalshoeken en het productiever maken van een team.  We hebben het hier niet alleen over de medewerkers die er al werken, maar ook om de nieuwe talenten die worden aangetrokken. Voor velen is het een uitdaging om diversiteit goed uit te leggen. Doen we het omdat het moet? Of omdat we erkennen hoe het gaat helpen? En als je ervoor kiest om diversiteit in te gaan zetten, wanneer weet je of je het goed doet?

In het bedrijfsleven wordt het belang van diversiteit en inclusie (D&I) steeds meer gezien én worden concrete acties geïnitieerd. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven en organisaties hier actief mee aan de slag gaan. Dit doen ze onder andere met het geven van inzichten door middel van bijvoorbeeld door bewustwording te creëren (middels lezingen en workshops) en het maken en van het uitvoeren van diversiteitsbeleid en -programma’s.

 

Aan de slag!

Er zijn verschillende initiatieven die D&I bevorderen, zoals de Diversiteitscharter en het quotum voor meer vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven. De noodzaak en intentie is aanwezig om (nog meer) diversiteit te creëren in het bedrijfsleven. De uitdaging voor veel bedrijven, organisaties, managementteams, managers, HR-afdelingen en medewerkers ligt op het gebied van kennis en de doorvertaling van de theorie naar de praktijk. Want hoe zet je ambitie om naar concrete acties? In deze online training deel ik graag een aantal inzichten op het gebied van Diversiteit, Equality en Inclusie.

 

Inclusief Nederland

Vanuit BE(E) Top of mind deel ik inzichten en kennis op verschillende lagen van de organisatie. Van de boardroom, tot aan de werkvloer. Bij het opstellen van een strategie voor meer D&I en het geven van trainingen en workshops kijk ik naar de verschillende lagen in de organisatie, de verschillende rollen, het kennis- en vaardighedenniveau op het gebied van D&I en de organisatiecultuur.  

Door het aanbieden van kennisproducten en maatwerk help ik  het kennisniveau te vergroten en de organisatie in de “doe-stand” te krijgen. Mijn missie is Nederland inclusiever te maken. Kennis maakt macht. Door kennis te delen, kan het zich verspreiden. Dit geeft ons kracht en gaat helpen om een inclusief Nederland te creëren. Een wereld waarin we talenten herkennen en erkennen, en dit als voordeel inzetten om organisaties te helpen doelen te realiseren.

Het doel van dit online programma is om inzicht te geven over wat Diversiteit & Inclusie en hoe je dit kan doorvertalen naar de praktijk. Wil je aan de slag met dit thema en heb je behoefte om echt de diepte in te duiken? Volg dan de Leergang Diversiteit & Inclusie op de werkvloer. In deze leergang doorlopen we alle fasen van het D&I DNA model en vertalen we de theorie naar jouw praktijk.

 

Heb je aanvullingen, vragen of suggesties? Of wil je mij laten weten wat jij gaat oppakken op het gebied van D&I? Leuk! Mail me dan via madhu@beetopofmind.nl.

BE(E) the change you want to see.

 

Madhu Mathoera

Met inclusieve groet,

Madhu – verbinder merk, mens & strategie
www.beetopofmind.nl