Online Programma Diversiteit & Inclusie

D&I BE(E) Madhu

Diversiteit, de verschillen tussen medewerkers, wordt vaak gezien als een op zichzelf staand probleem. Dit is een verkeerde benadering: diversiteit is geen afzonderlijk project of agendapunt, dat je alleen hoeft te verwerken in de visie die beschreven staat op je website. Om hier succesvol mee aan de slag te gaan en daadwerkelijk de stap te kunnen zetten van diversiteit naar inclusie, moet het een volwaardig onderdeel van de organisatie worden. Dit betekent dat de directie, het management, maar óók de medewerkers hier een rol in moeten hebben. Samenwerken en in gesprek gaan over deze thema’s, dat is cruciaal. Alleen op die manier integreer je diversiteit en inclusie daadwerkelijk in je werkprocessen en wordt dit onderdeel van het DNA van je bedrijf. En boek je maximaal resultaat, voor bedrijf én medewerkers. 

Aan de slag gaan met diversiteit kan ook helpen om jouw klanten beter te bedienen. De wereld verandert in rap tempo en internet biedt ons de kans om overal producten en diensten af te nemen. De klanten die we bedienen zijn hierdoor vanzelfsprekend meer divers. Dat vergt logischerwijs ook een dienstverlening die aansluit op de diverse klantbehoefte, innovatieve oplossingen en medewerkers waarin klanten zich herkennen. Op dit vlak zul je als organisatie dus moeten meebewegen en innoveren. Wil je de continuïteit van je bedrijf waarborgen, dan is stilstaan geen optie! 

Inhoud Online Programma

Inhoud online programma

Dit online programma geeft meer inzicht in de begrippen diversiteit en inclusie en hoe je de kansen op dit vlak optimaal kunt benutten. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • De kracht van diversiteit: iedereen is anders
  • Kansen en uitdagingen op het gebied van diversiteit en inclusie
  • Veranderen om relevant te blijven
  • Hoe maak je de stap van diversiteit naar inclusie – aan de slag in vier fasen. Welke concrete stappen kun jij morgen al zetten? 
  • Meten is weten: hoe meet je het effect van diversiteit?
  • Nudgen, een subtiel duwtje in de rug geven, voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer

Bonus

Download 80x meer Diversiteit & Inclusie op de werkvloer

Diversiteit is een mindset, een manier van denken, waar je vervolgens naar gaat handelen. Aan de slag gaan met diversiteit is een must en kan veel opleveren. Maar hoe zorg je ervoor dat je anderen hierin mee krijgt? Dit document geeft een overzicht van tachtig verschillende activiteiten, die je kunt ondernemen om meer diversiteit en inclusie te creëren in je bedrijf. Het gaat niet alleen om grote stappen. Ook kleine stapjes kunnen uiteindelijk een baanbrekend verschil maken.

Dialogue starters – 24 vragen en 10 stellingen om in dialoog te gaan
Deze 🐝 Dialogue Starters helpen teamleden om elkaar beter te leren kennen. Om te luisteren, te begrijpen en zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.