Kennissessies De inclusieve organisatie

De tijd van praten is voorbij, het is tijd voor actie 

We hebben geen tijd en ruimte om te blijven praten over het belang van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DGI). Waarom niet? De continuïteit van organisaties staat op het spel. Stel je eens voor dat: vacatures niet vervuld kunnen worden, er onvoldoende tot geen innovatie is, medewerkers de organisatie verlaten omdat ze geen kansen krijgen, jouw achternaam zorgt dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, gender bepaalt of je meer of minder verdient, op de werkvloer nog steeds ruimte is voor discriminatie, grensoverschrijdend gedrag wordt geaccepteerd, je man moet zijn om een plaats te hebben in het bestuur van een organisatie. Sterker nog, je hoeft het je niet voor te stellen. Dit is de praktijk. Werken aan DGI in de organisatie is niet het goede om te doen, het is het juiste om te doen.

Wat doet jouw organisatie om werk te maken van een inclusieve(re) organisatie?  

In mijn boek De inclusieve organisatie beschrijf ik onder andere hoe organisaties kunnen werken aan een inclusieve cultuur, inclusief leiderschap, inclusief communiceren, inclusieve werving en selectie en allyship. Maak je werk van deze thema’s, dan werk je aan een inclusieve(re) organisatie. In 2022 mocht ik meer dan 5.000 mensen leren hoe je inclusiever kan worden. Als persoon, in je functie en binnen jouw organisatie. 

Welke onderwerpen behandelen we?

Je kunt je inschrijven voor de volgende (online) kennissessies: 

Elke kennissessie duurt 2 uur. Het laatste half uur is er ruimte om vragen te stellen in de vorm van een Q&A.

Online kennissessies: De inclusieve organisatie 

Wil jij meer leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie? Volg dan de webinarreeks ‘De inclusieve organisatie’. In deze reeks leer je welke stappen jij kan ondernemen naar een inclusieve(re) organisatie. 

In de kennissessies neem ik je per onderwerp mee. Ik vertel niet alleen wat het is en wat voor impact dit heeft op de organisatie, ik deel ook voorbeeldsituaties en geef handvatten om hiermee aan de slag te gaan in jouw eigen organisatie. Na elke kennissessie ontvang je een checklist, actielijst of een ander document. Deze gaan jou helpen in de doorvertaling van het onderwerp naar de praktijk. 

Investeren in jezelf én jouw organisatie

De investering per online kennissessie is € 199.- (inclusief BTW).
Lukt het je niet om bij een webinar te zijn?
Tot 31 december 2023 kan je de webinar terugkijken op een moment dat jou beter uitkomt.

Inspiratiesessie

Over mij, Madhu Mathoera

Elke dag zet ik mij in om Nederland meer inclusief te maken. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgebouwd op dit vlak – en blijf ik mijn kennis continu vergroten en ontwikkelen. Door expertise, trainingen, opleidingen en maatwerk aan te bieden wil ik organisaties helpen om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie onderdeel te maken van het DNA van hun organisatie. 

Als expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, laat ik zien hoe je diversiteit kan begrijpen, inzet, kan versterken en met elkaar verbindt. De inclusieve organisatie omarmt de verschillen op de werkvloer. Zo kan een diverse kijk op bedrijfsprocessen leiden tot een hogere mate van medewerkers- en klanttevredenheid, hogere productiviteit, creativiteit en innovatie.