De inclusieve organisatie: Inclusief leiderschap

Leiders spelen een onmisbare rol in een inclusieve organisatie. Leiders vervullen niet alleen een voorbeeldrol. Leiders verbinden medewerkers, ze zorgen voor een inclusieve werkomgeving, maken niet inclusief gedrag bespreekbaar en minimaliseren onbewuste vooroordelen. Dit vraagt om een vorm van leiderschap waarbij we kijken naar de intersectionaliteit van medewerkers. En waarbij we niet kijken of de leider een femine of een masculiene leiderschapsstijl heeft. Leiderschap moet namelijk passen bij de medewerkers en organisatie. 

 

Wat voor leider ben jij?

Een inclusieve leider committeert zich aan diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.  Ook beschikt de inclusieve leider over lef, is nieuwsgierig en heeft culturele intelligentie. De growth mindset van een inclusieve leider laat zien dat de leider continu wil leren en groeien. Wil je aan de slag? En meer leren over hoe jij een inclusieve(re) leider kan zijn of hoe je inclusief leiderschap kan inrichten in jouw organisatie? Volg dan deze kenissessie.

 

De inclusieve organisatie: Inclusief leiderschap

In deze online kennissessie leer je wat inclusief leiderschap is, wat de kenmerken van een inclusieve leider zijn en hoe je ruimte in jouw organisatie maakt voor inclusief leiderschap. In de kennissessie staan we ook stil bij hoe jouw organisatie inclusief leiderschap kan meten. En nog belangrijker, hoe zij kunnen bijsturen. 

Deze kennissessie is voor iedereen die niet alleen meer wil leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Het is voor iedereen die hier ook echt werk van wil maken. Werk maken van gelijkwaardigheid in jouw organisatie en gelijke kansen creëren voor elk individu. Ongeacht de diversiteitskenmerken die iemand heeft.In de kennissessie geef ik je antwoord op de volgende vragen

  • Wat is inclusief leiderschap? 
  • Wat is de rol van inclusief leiderschap in een inclusieve organisatie? 
  • Wat zijn kenmerken van een inclusieve leider?
  • Het verschil tussen hiërarchie en macht
  • Inclusieve veiligheid
  • Hoe meet en stuur je op inclusief leiderschap?
  • Waar moet ik op letten om inclusieve leiders te werven?
  • De rol van IQ, EQ en CQ. 

Na de kennissessie ontvang je een werkboek om invulling te geven aan inclusieve leiderschap in jouw organisatie.

Direct aanmelden

De kennissessie vindt plaats op 19 april 2023 van 10.00 tot 12.00. Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven.
Na jouw aanmelding krijg je een bevestiging met de factuur en meer informatie over het volgen van de kennissessie.

De investering van de kennissessie is € 199,- (incl. btw).

Alles achteraf nog eens rustig terugkijken? Of heb je de kennissessie gemist?
Dat kan zeker! Na de kennissessie ontvang je een terugkijklink. 

 

Liever een factuur ontvangen in plaats van direct betalen?
Stuur mij dan een mail via madhu@beetopofmind.nl

Over mij, Madhu Mathoera

Elke dag zet ik mij in om Nederland meer inclusief te maken. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgebouwd op dit vlak – en blijf ik mijn kennis continu vergroten en ontwikkelen. Door expertise, trainingen, opleidingen en maatwerk aan te bieden wil ik organisaties helpen om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie onderdeel te maken van het DNA van hun organisatie. 

Als expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, laat ik zien hoe je diversiteit kan begrijpen, inzet, kan versterken en met elkaar verbindt. De inclusieve organisatie omarmt de verschillen op de werkvloer. Zo kan een diverse kijk op bedrijfsprocessen leiden tot een hogere mate van medewerkers- en klanttevredenheid, hogere productiviteit, creativiteit en innovatie.