Van de theorie naar de werkvloer

BE(E) Diversiteit & Inclusie scan

Diversiteit & Inclusiescan

Hoe maak je van de losse activiteiten, individuele ideeën en een bestaande strategie / beleid een visie op het gebied van Diversiteit & Inclusie?  En op welke manier krijgt de organisatie de juiste mindset en kan je vanuit hier activiteiten inzetten, zodat Diversiteit & Inclusie onderdeel wordt van het DNA van de organisatie?

De BE(E) Diversiteit & Inclusiescan helpt om inzicht te krijgen waar je als organisatie staat en welke stappen er gezet kunnen worden om D&I in het DNA van de organisatie te borgen. Uit de scan komen verschillende acties en activiteiten in de verschillende fases naar voren waar je als organisatie mee aan de slag kan. Je kan zelf bepalen welke stappen je zelf oppakt binnen de organisatie en welke stappen je wenst uit te besteden.

Inspiratiesessie Diversiteit

Het begint bij bewustzijn en kennis. Wat is Diversiteit en wat mis je als je dit als organisatie niet nastreeft? Diversiteit is niet alleen een uitdaging voor de directie, HR en leidinggevenden. Het is vaak een uitdaging voor de gehele organisatie. Iedereen heeft een stem, alleen in de praktijk worden ze helaas niet allemaal gehoord of gezien.

Met de inspiratiesessie gaan we op een laagdrempelige wijze met elkaar in gesprek over Diversiteit. En hier blijft het niet, we gaan er ook mee aan de slag!

Meer weten over de Inspiratiesessie Diversiteit? Kijk dan hier.

Managing Unconsious Bias

We leven in een tijd waarin we worden aangemoedigd om anders te denken, om innovatief te zijn en snel besluiten te nemen. Steeds meer worden onze onbewuste vooroordelen gechallenged op intenties voor het creëren van een diverse en inclusieve werkomgeving. Door het begrijpen van de onbewuste voorkeuren, kan je de volledige controle nemen over (bedrijfs)besluiten. En de potentie van Diversiteit en een Inclusieve werkomgeving omarmen.

Wanneer je binnen de organisatie aan de slag wilt gaan met Diversiteit, dan is het belangrijk om bewustwording te creëren op het gebied van Unconscious Bias. Wanneer medewerkers bewust zijn van hun bias, kunnen ze er ook voor zorgen dat dit de impact op besluitvorming minimaal beïnvloedt.

Meer weten over de workshop Managing Unconsious Bias? Kijk dan hier.

Vrouw, laat je zien!

Je kan mensen niet veranderen maar wel inzichten geven om ze te veranderen. Een van de inzichten die we op het gebied van diversiteit nodig hebben is zicht hebben op. En hier kunnen vrouwen zich nog beter in de kijker spelen.

Goed nieuws! We zijn er. Talentvolle vrouwen. Alleen zijn we nog niet gevonden. De vrouwenquotum vraagt ook iets van ons vrouwen. Namelijk dat we ons laten zien, zodat we gevonden kunnen worden.

Tijdens deze masterclass leer je hoe jouw personal branding je gaat helpen om jouw doelen te bereiken. Je leert om jouw toegevoegde waarde op een authentieke manier zichtbaar te maken en je zichtbaarheid te vergroten met jouw expertstatus.

Meer weten over de masterclass? Klik dan hier.