De inclusieve organisatie: van de theorie naar de praktijk

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DGI)…zijn het buzzwoorden of kan een organisatie niet zonder DGI?  

Wekelijks lees of hoor je meer over signalen en schrijnende verhalen die naar boven komen over discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag. Voor verschillende organisaties geeft dit reden om te onderzoeken wat er in hun organisatie gebeurt en om dit soort geluiden aandacht te geven. Geluiden die er al waren, maar waar onvoldoende mee werd gedaan. Of in sommige gevallen zelfs weggestopt werden.

Tekort aan personeel

Een andere reden om aan de slag te gaan met DGI is de krapte op de arbeidsmarkt. Divers talent heeft mogelijkheden om te kiezen waar zij aan de slag gaan. Goed werkgeverschap speelt absoluut een rol, net zo goed als inclusief werkgeverschap. Zij zullen jouw organisatie verlaten als zij niet zichzelf kunnen zijn. Dit heeft effect op jullie continuïteit. Want zonder mensen is er geen organisatie. 

Kansengelijkheid

Niet alleen zetten organisaties DGI in om het goede te doen. DGI inzetten gaat om het juiste doen. Want iedere (mogelijke) medewerker verdient eerlijke kansen. In de praktijk zien we helaas dat onder andere macht, organisatiestructuren, discriminatie en onbewuste vooroordelen zorgen dat bepaalde diversiteitskenmerken minder mogelijkheden krijgen. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met een niet- of nieuw Nederlandse achternaam minder kans hebben om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor personen die een hoofddoek dragen. En de one-size-fits-all structuren in organisaties sluiten (onbewust) talent uit binnen het spectrum van neurodiversiteit. 

De inclusieve organisatie: van de theorie naar de praktijk

Aan de slag

De tijd dat organisaties zich verschuilen achter onbewuste vooroordelen is voorbij. Het is tijd om de verantwoordelijkheid te pakken en om te werken aan een inclusieve(re) organisatie. Een organisatie waarin ze diversiteitskenmerken op waarde schatten, waar vooroordelen (aannames en stereotypen) uit gedrag, vaardigheden en processen wordt gehaald en waarbij leidinggevenden vanuit inclusief leiderschap sturen en continu werken aan DGI.

Ben jij klaar om verantwoording te nemen? Wil je geïnspireerd worden en meer leren over DGI?
Volg dan deze kennissessie.

In deze kennissessie leg ik de termen DGI uit en vertel ik hoe je DGI doorvertaalt naar de praktijk zodat het onderdeel kan worden van het DNA van jouw organisatie. Deze kennissessie is voor iedereen die niet alleen meer wil leren over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Het is voor iedereen die hier ook echt werk van wil maken. Werk maken van gelijkwaardigheid in jouw organisatie en van gelijke kansen creëren voor elk individu. Ongeacht de diversiteitskenmerken die iemand heeft. 

In de kennissessie geef ik je antwoord op de volgende vragen

  • Wat is diversiteit, inclusie, gelijkwaardigheid, belonging en intersectionaliteit? 
  • Wat is het verschil tussen discriminatie en DGI? 
  • Kan je als organisatie werken aan diversiteit, als er geen inclusie of gelijkwaardigheid is? 
  • Wat is een inclusieve organisatie?
  • Wie is verantwoordelijk voor een inclusieve organisatie? 
  • Hoe werk je aan een inclusieve organisatie? 
  • Wat zijn belemmeringen die DGI op de werkvloer tegenhouden?
  • Welke stappen kan ik ondernemen om DGI onderdeel te maken van mijn organisatie?

Na de kennissessie krijg je een stappenplan dat jou en jouw organisatie helpt om te werken aan een inclusieve(re) organisatie, hiernaast ontvangen je 12 DGI-interventies die je direct in de praktijk kan gebruiken.

Direct aanmelden

De kennissessie vindt plaats op 15 februari 2023 van 13.00 tot 15.00.
Vul het onderstaande formulier
 in om je in te schrijven.
Na jouw aanmelding krijg je een bevestiging met de factuur en meer informatie over het volgen van de kennissessie. 

De investering van de kennissessie is € 199,- (incl. btw).

Alles achteraf nog eens rustig terugkijken? Of heb je de kennissessie gemist?
Vanaf
20 februari 2023 is de kennissessie ook online beschikbaar.

Inspiratiesessie

Over mij, Madhu Mathoera

Elke dag zet ik mij in om Nederland meer inclusief te maken. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgebouwd op dit vlak – en blijf ik mijn kennis continu vergroten en ontwikkelen. Door expertise, trainingen, opleidingen en maatwerk aan te bieden wil ik organisaties helpen om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie onderdeel te maken van het DNA van hun organisatie. 

Als expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, laat ik zien hoe je diversiteit kan begrijpen, inzet, kan versterken en met elkaar verbindt. De inclusieve organisatie omarmt de verschillen op de werkvloer. Zo kan een diverse kijk op bedrijfsprocessen leiden tot een hogere mate van medewerkers- en klanttevredenheid, hogere productiviteit, creativiteit en innovatie.