Team BE(E)

Inspireren, Verbinden en Versterken

Welkom bij BE(E) Top of mind. Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website.

Diversiteit is overal, omdat er overal mensen zijn. Mensen uit verschillende plekken uit de wereld met een mix aan etniciteiten, kwaliteiten en talenten. Maar ook met verschillende gewoontes en ervaringen. Ook de kijk op de wereld kan bij iedereen anders zijn. 

Door de ervaring die we afgelopen jaren hebben opgedaan willen we een Nederland creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn, zijn talenten kan inzetten, maar ook waarbij er gelijke kansen zijn in het bedrijfsleven. Dit is niet zomaar iets wat je kan creëren, het is een proces.

Over Madhu

Meer diversiteit en inclusie in een organisatie zorgt voor betere bedrijfsresultaten.
Ik denk graag met organisaties mee hoe ze met deze uitdaging aan de slag kunnen gaan.

Zelf ben ik van Hindoestaans, Surinaamse afkomst. Geboren en getogen in Den Haag.
Vrienden omschrijven me als sociaal, pragmatisch en slagvaardig.
Ik word gelukkig van lekker eten,  mijn gezin en een goede Gin Tonic.

In 2011 ben ik verkozen tot ING manager van het jaar, in 2014 tot ING Woman of the Year, in 2015 werd ik genomineerd voor de EZVN van Nederland – de Etnisch vrouwelijk manager en in 2018 ben ik genomineerd voor Dutch Dream Foundation. Voor gemeente Den Haag en Universiteit Leiden heb ik ook verschillende workshops mogen geven over hoe je Diversiteit zichtbaar maakt en laat leven.

Samen werken aan meer diversiteit & inclusie

BE(E) Top of mind helpt organisaties om te gaan met diversiteit en inclusie in de vorm van strategie, management, marketing & communicatie. Dit doen we vanuit verschillende De theorie doorvertalen naar de (eigen) praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Door juist direct aan de slag te gaan met de uitdagingen en valkuilen in de praktijk, leren én implementeren de deelnemers direct de nieuwe inzichten.

Door het aanbieden van kennis, trainingen, opleidingen en maatwerk willen we individuen en bedrijven helpen om werk te maken van diversiteit. 

 

 

Het resultaat hiervan:

  • Direct handvatten en kennis om in de praktijk aan de slag te gaan met diversiteit, equality en inclusie. 
  • Meer diversiteit in de organisatie 
  • Een inclusieve organisatiecultuur
  • Medewerkers aantrekken vanuit talent
  • Betere besluitvorming

 

Help jij ons ook mee?

Wij werken aan  Diversiteit en Inclusie op de werkvloer. Dit doen wij door inzichten te delen, te inspireren, kennis te delen en vooral door aan de slag te gaan met de theorie en dit door te vertalen naar de praktijk.

Door de de focus op diversiteit en inclusie, en hiermee ook de komst van diversity officers, zijn veel bedrijven aan de slag gegaan met het thema Diversiteit. Het doel is hierbij een inclusieve werkcultuur te realiseren waarbij medewerkers zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Om dit meer kracht bij te zetten, zijn wij een community gelanceerd: Growing diversity & inclusion in the workplace. Deelnemers van dit platform krijgen hier de gelegenheid om actief kennis te delen, vraagstukken te bespreken of andere zaken te bespreken op het gebied van diversiteit en inclusie. Wil jij het verschil maken, wordt dan hier lid van deze groep.