Team BE(E)

Inspireren, Verbinden en Versterken

Welkom bij BE(E) Top of mind. Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website.

Diversiteit is overal, omdat mensen overal zijn. Mensen uit verschillende plekken uit de wereld met een mix aan etniciteiten, kwaliteiten en talenten. Maar ook met verschillende gewoontes en ervaringen, en natuurlijk ieders unieke kijk op de wereld. 

BE(E) zet zich in om organisaties in Nederland inclusiever te maken. Door de ervaring die we afgelopen jaren hebben opgedaan willen we organisatie helpen om inclusieve te worden. Organisaties waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn, talenten optimaal benut kunnen worden en er gelijke kansen zijn ongeacht geslacht, geaardheid, leeftijd en afkomst. 

Een utopie? Nee zeker niet! Het is iets waar we samen aan kunnen werken en wat we dan ook samen kunnen creëren. Werk jij ook mee aan inclusieve organisaties in Nederland?

Over Madhu

Verschillende onderzoeken concluderen dat Diversiteit, Equality & Inclusie in organisaties zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Maar waarom blijft het lastig om de theorie door te vertalen naar de werkvloer? Naar concrete acties?  Ik denk graag met je mee hoe je Diversiteit en Inclusie kan doorvertalen van een businesscase of D&I plan naar impact in de organisatie.

Mijn naam is Madhu Mathoera. Ik ben van Hindoestaans, Surinaamse afkomst. Geboren en getogen in Den Haag. Vrienden omschrijven me als sociaal, pragmatisch en slagvaardig. Ik word gelukkig van lekker eten,  mijn gezin en een goede Gin Tonic. Wil je weten waarom et onderwerp Diversiteit & Inclusie mij zo aanspreekt? Lees dan hier meer over mijn persoonlijke verhaal.

In 2011 ben ik verkozen tot ING manager van het jaar, in 2014 tot ING Woman of the Year, in 2015 werd ik genomineerd voor de EZVN van Nederland – de Etnisch vrouwelijk manager en in 2018 ben ik genomineerd voor Dutch Dream Foundation. Voor gemeente Den Haag, Universiteit Leiden en Code Diversiteit & Inclusie heb ik verschillende workshops mogen geven over Diversiteit & Inclusie.

Samen werken aan meer Diversiteit & Inclusie op de werkvloer

BE(E) Top of mind helpt organisaties om te gaan met Diversiteit & Inclusie in de vorm van strategie, management, HR, marketing & communicatie. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, zowel top-down als bottom-up. De theorie doorvertalen naar de (eigen) praktijk is een belangrijk onderdeel hiervan.

Door het aanbieden van kennis, trainingen, opleidingen en maatwerk willen we individuen en bedrijven helpen om werk te maken van Diversiteit en impact te maken op het gebied van Inclusie. 

 

 

Het resultaat hiervan:

  • Direct handvatten en kennis om in de praktijk aan de slag te gaan met diversiteit, equality en inclusie. 
  • Meer diversiteit in de organisatie 
  • Een inclusieve organisatiecultuur
  • Medewerkers aantrekken vanuit talent
  • Betere besluitvorming

 

Help jij ons ook mee?

Wij werken aan  Diversiteit en Inclusie op de werkvloer. Dit doen wij door inzichten te delen, te inspireren, kennis te delen en vooral door aan de slag te gaan met de theorie en dit door te vertalen naar de praktijk.

Door de de focus op Diversiteit en Inclusie, en hiermee ook de komst van diversity officers, zijn veel bedrijven aan de slag gegaan met het thema Diversiteit. Het doel is hierbij een inclusieve werkcultuur te realiseren waarbij medewerkers zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Om dit kracht bij te zetten, zijn wij een community gelanceerd: Growing diversity & inclusion in the workplace. Deelnemers van dit platform krijgen hier de gelegenheid om actief kennis te delen, vraagstukken te bespreken of andere zaken te bespreken op het gebied van diversiteit en inclusie. Wil jij het verschil maken, wordt dan hier lid van de groep.